Over Buro Boon

Ik help makers en mogelijkmakers om hun ondernemersskills te ontwikkelen. Dat doe ik door praktische tools te bieden om keuzes te maken, focus te houden en op een creatieve manier jezelf te onderscheiden. Met mijn methode bereik je snel jouw doel. Jij bent aan zet!

Buro Boon is de onderneming van Gemma Boon: cultureel ondernemer, kunsthistorica en columnist. Boon werkte van 2010 tot 2017 als projectleider en marketeer voor Rijksmuseum Twenthe, Enschede. In opdracht van een privéverzamelaar ontwikkelde Boon een nieuw, innovatief museumconcept: Museum No Hero in Delden. Na de opening in april 2018 bleef Boon aan als directeur en maakte 12 succesvolle tentoonstellingen in twee jaar tijd. Na een kleine uitstap naar de erfgoedsector in de rol van directeur bij een spoorwegmuseum besloot Boon voor zichzelf te beginnen.

Vanuit Buro Boon adviseert Boon kunstenaars, ontwerpers, museummedewerkers en directeuren hoe zij impact kunnen maken, zowel op persoonlijk niveau maar ook op instellingsniveau. Haar werkgebied bevindt zich voornamelijk in Oost-Nederland. Buro Boon is gevestigd in Enschede, Overijssel.

“Ik wil een bijdrage leveren aan de realisatie van een inclusieve samenleving waarin er ruimte is voor (zelf)reflectie en verwondering. Kunst is mijn instrument. Met mijn werk wil ik een zichtbare verandering teweeg brengen in de culturele sector, niet ‘voor de kunst’ maar ‘voor de mens’.”

– Gemma Boon

Gemma Boon studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden (Master of Arts, Research). Als onderdeel van haar researchmaster volgde Boon het graduate program aan de University of California, Berkeley. Boon specialiseerde zich tijdens haar studie in Nederlandse- en Italiaanse schilderkunst uit de periode 1400 – 1600. Boon woonde in Londen, Florence en Rome voordat zij zich vestigde in Enschede.

Wat mensen zeggen

To live is the rarest thing in the world. Most people just exist.

Oscar Wilde

Keep some room in your heart for the unimaginable.

Mary Oliver

But he, that does not grasp the thorn Should never crave the rose.

Anne Brontë

Laten we samen wat opbouwen.

Op de werkzaamheden van Buro Boon zijn de algemene voorwaarden van toepassing.